Гриценко розповів про перші рішення на посаді президента

30 сiчня 16:47

Перший пакет законопроектів стосуватиметься, зокрема, й президента та народних депутатів.

 

Лідер політичної партії "Громадянська позиція", кандидат у президенти Анатолій Гриценко в інтерв'ю BBC News Україна розповів, якими будуть його перші рішення на посаді голови України. Він зазначив, що перші законопроекти стосуватимуться, зокрема, президента та депутатів.

"… У першому ж пакеті законопроектів буде йтися про процедуру відсторонення мене від влади, якщо я як президент дозволю собі вийти за межі Кримінального кодексу. У цьому ж пакеті можна знімати недоторканність і з депутатів. Там взагалі будуть жорсткі вимоги до депутатів: раз натиснув на чужу кнопку - вилетів з парламенту. Не ходить на роботу - вилетів з парламенту...", - сказав політик.

Він також додав, що силові структури займатимуться захистом країни та конституційного ладу, а не "кришуванням" чи нищенням чийогось бізнесу.

"Ще побачимо, у якому стані буде бюджет і державні фінанси. Адже є величезна проблема зовнішнього боргу. Треба буде вирішувати ці питання… Також потрібно вичистити непрозору монопольну складову з тарифів - вони стануть нижчими, - і корупційну складову з державних закупівель. Контрабанда, порушення митних правил, офшорні схеми і ухилення від податків, тіньовий ринок оренди землі - якщо все це прибрати, то можна 230 млрд грн додатково направити до бюджету...", - сказав також Гриценко.

На питання про те, як політик просуватиме свої рішення у Верховній Раді без власної фракції, Гриценко зазначив, що вже зараз у його команді є народні депутати – Віктор Чумак, Наталія Новак, дехто з членів об'єднання "ЄвроОптимісти"

"Багато мажоритарників зараз дивляться, куди далі, є і люди з "Народного фронту", які "позависали". У кожній фракції чи групі, чи серед мажоритарників є нормальні люди. Після президентських виборів ви побачите всю цю міграцію", - зазначив кандидат у президенти.

11 січня на Форумі демократичних сил партії "Громадянська позиція", "Громадянський рух "Хвиля", "Громадський рух "Рідна країна", "Європейська партія України", "Політична сила "Альтернатива" спільно висунули Анатолія Гриценка в якості єдиного кандидата на пост президента України на чергових виборах 31 березня 2019 року.

Свою передвиборчу програму під назвою "Чесний президент - служитиме людям!" політик опублікував на своїй сторінці у Facebook.