Гриценко розповів, чому не знявся на користь Зеленського чи Тимошенко

29 березня 01:39

Лідер "Громадянської позиції" закликає не вірити соціологічним рейтингам, а довіряти серцю і розуму.

 

Кандидат в президенти Анатолій Гриценко повідомив, чому не зняв свою кандидатуру з президентських перегонів на користь двох інших кандидатів - Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського. Про це Гриценко розповів в ефірі програми "Право на владу" в четверг ввечері.

"Кандидат, який казав, що зуб віддасть, але прийде сюди (у студію- ред.), пам'ятаємо? Зуби цілі? Ви кажете про те, щоб я знявся на користь Зеленського, ви собі уявляєте, яким президентом буде Зеленський? Я не бачив його державницької позиції три місяці, п'ять місяців, три роки і п'ять років тому, він просто робив красиву справу, свою. Він не висловлював ключових питань з державного будівництва. Я не уявляю собі, як він може щодня приймати сотні важливих рішень на цьому посту. Тому гратися в такі ігри я не можу, я відповідальна людина. Юлія Володимирівна Тимошенко - я пропонував їй вийти в прямий ефір і подискутувати там, де ми різні, зокрема, щодо державного устрою. У нас виходить одноканальне спілкування, ніхто не підтримав. Я не знаю її п'ятірку, хто у неї буде генпрокурором. Хто буде міністром закордонних справ, хто очолить СБУ, професіонал, чи буде знову кришування і мордування бізнесу? Тому я кота в мішку брати не буду", - зазначив Гриценко, відповідаючи на питання журналіста.

Лідер "Громадянської позиції" переконаний, що у нинішнього президента Петра Порошенка нульовий шанс стати президентом.

"Відкиньте соціологію, повірте серцю і розуму. Тому що ті, хто поширює нині бруд, вони виводять країну в мінус, тримаючись за крісло, і вони виходять за межі людяності і самі, і хочуть, щоб ми вийшли. Вони бояться вас, що ви проголосуєте не так, як вони хочуть. Повірте в себе. І це дасть результат, який вразить багатьох 31 березня", - зауважив Гриценко.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що рейтинг 75% кандидатів не перевищує 1%. Лідерами президентської гонки залишаються Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Юрій Бойко й Анатолій Гриценко.

Згідно з опитуванням "Рейтингу" за період з 9 по 15 березня, зараз рейтинги Зеленського (було 24,9%) і Гриценка (було 9,4%) зросли. Тим часом кількість готових проголосувати за Тимошенко (було 18,8%), Порошенка (було 17,4%) і Бойка (було 10,2%) стало менше.

Вибори президента України відбудуться цього тижня, 31 березня. Свої кандидатури для участі у виборах висунули 39 кандидатів.

Детальніше про майбутні вибори та електоральну поведінку українців читайте в матеріалі Сергія Рахманіна "Отрута від усього" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".