Гриценко прокоментував відсторонення Супрун

08 лютого 16:38

Кандидат у президенти вказав на неприпустиму вибірковість у прийнятті судових рішень.

 

Лідер політичної партії "Громадянська позиція", кандидат у президенти України Анатолій Гриценко в рамках передвиборчих дебатів на "Радіо НВ" заявив про те, що Уляну Супрун повинні відновити на посаді виконуючого обов'язки міністра охорони здоров'я. Політик вказав на неприпустиму вибірковість у прийнятті судових рішень, яка зараз існує в Україні.

"Хто б як не оцінював Супрун, але коли є паралельно Насіров (екс-глава ДФС, - ред.) ..., і суд поновлює його на посаді, а Супрун, яка комусь не сподобалася, за це ж відстороняють, я вважаю, що це елемент несправедливості. Такі речі абсолютно неприйнятні. Тобто вона повинна бути поновлена", - сказав Гриценко.

При цьому він зазначив, що загалом виступає за те, щоб у новому уряді працювали громадяни України, а громадяни іноземних держав могли б бути їхніми радниками.

Відповідний фрагмент з 33:06 хвилини.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва за позовом народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Відповідне рішення виніс суддя Сергій Каркашьян.

У суді пояснили, що рішення було винесено на підставі доводів про наявність у Супрун громадянства США, а також того, що вона перевищила термін роботи в статусі в. о міністра. Кабмін подав клопотання до Окружного адмінсуду щодо скасування рішення про відсторонення Супрун.

Підтримку Супрун публічно висловили низка політиків та громадських активістів.