Гриценко: Мені не пропонували обійняти посаду міністра оборони чи начальника Генштабу у 2014 році

30 сiчня 10:59

Раніше Юрій Луценко стверджував, що після перемоги Петра Порошенка на президентських виборах, такі пропозиції надходили.

 

Лідер партії "Громадянська позиція", екс-міністр оборони Анатолій Гриценко в інтерв'ю BBC News Україна повідомив про те, що йому не пропонували у 2014 році посаду міністра оборони чи начальника Генштабу ЗСУ. Раніше генпрокурор Юрій Луценко стверджував, що після перемоги Петра Порошенка на виборах, Гриценку надходили такі пропозиції.

"Генпрокурор Юрій Віталійович Луценко бреше. Таких пропозицій мені не надходило. А коли він каже, що ще й був свідком цього, то бреше подвійно. Ми з ним не зустрічалися. Я відповідальна людина, і коли країні важко, то це не питання амбіцій. Якби була пропозиція очолити Міністерство оборони мені, а не Гелетею, то очевидно я прийняв би її. Але її не було", - зазначив політик.

Гриценко також додав, що очолити Генеральний штаб - це взагалі "з категорії нереалістичного". За його словами, начальником Генштабу має бути людина, яка володіє питаннями тактики і стратегії, знає взаємодію всіх видів збройних сил, вміє планувати операції.

"Я не хочу надувати щоки - я цього не вмію. Я не командував корпусами чи арміями. Що я вмію - організувати оборону, забезпечити армію всім необхідним, проводити ефективну кадрову політику, щоб просувалися ті, хто проявив себе на фронті, ухвалювати воєнно-політичні рішення. Мені цього ніхто не пропонував", - сказав лідер "Громадянської позиції".

11 січня на Форумі демократичних сил партії "Громадянська позиція", "Громадянський рух "Хвиля", "Громадський рух "Рідна країна", "Європейська партія України", "Політична сила "Альтернатива" спільно висунули Анатолія Гриценка в якості єдиного кандидата на пост президента України на чергових виборах 31 березня 2019 року.

Свою передвиборчу програму під назвою "Чесний президент - служитиме людям!" політик опублікував на своїй сторінці у Facebook.