ГПУ: Тимошенко збрехала про заборону летіти до Брюсселя

02 червня 13:50

Інформація про те, що Генпрокуратура не дозволила Юлії Тимошенко відвідати Брюссель, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві слідчого у справі проти екс-прем'єра Олександра Нечвоглода, повідомляє прес-служба ГПУ.

 

«Сьогодні Ю. Тимошенко вкотре повідомила засобам масової інформації та суспільству хибну інформацію про те, що мною, слідчим у справі О.Нечвоглодом, відмовлено їй у відвідуванні Брюсселя у період з 22 по 25 червня цього року», - йдеться у заяві.

«Відповідально заявляю, що Юлії Тимошенко повідомлено, що питання про видачу їй дозволу буде вирішено відповідно до вимог чинного законодавства напередодні виїзду», - цитує заяву О.Нечвоглода прес-служба ГПУ.


Нагадаємо, у даний час стосовно Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

27 січня Генпрокуратура порушила проти Ю.Тимошенко справу за підозрою в тому, що вона, будучи прем'єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень з державного бюджету, які було виділено під гарантію уряду на закупівлю і ввезення до країни 1 тисячі автомобілів Opel Combo в якості машин швидкої допомоги. Також Ю.Тимошенко звинувачують у нецільовому використанні 380 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом

2 червня екс-прем'єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко після відвідин головного слідчого управління заявила, що Генеральна прокуратура не дозволила їй здійснити поїздку до Брюсселя.