ГПУ поновила справу проти Тимошенко за несплату податків ЄЕСУ

24 жовтня 16:16

Генеральна прокуратура України скасувала постанову про закриття кримінальної справи стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за фактами розкрадання понад 25 млн грн бюджетних коштів та ухилення від сплати понад 20 млн грн податків.

 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За інформацією відомства, вказані злочини були скоєні шляхом реалізації злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією «Єдині енергетичні системи України» та приховуванням доходів від діяльності її офшорної компанії.

Також Генеральна прокуратура має намір оскаржити в касаційному порядку незаконні рішення суду про закриття інших епізодів злочинної діяльності у зазначеній кримінальній справі.

Досудове слідство у справі проводиться податковою міліцією.

Нагадаємо, стосовно Ю.Тимошенко порушено нову кримінальну справу за покладання боргів корпорації ЄЕСУ на бюджет України. В СБУ підкреслюють, що підставою для порушення нової кримінальної справи проти екс-прем'єра України, лідера партії «Батьківщина» Ю.Тимошенко став лист Міноборони РФ Кабінету міністрів, в якому порушувалося питання погашення заборгованості ЄЕСУ на суму 405,5 млн дол.

За інформацією СБУ, обвинувачення у цій справі Ю.Тимошенко було пред'явлено 12 жовтня.

Раніше міністр юстиції Олександр Лавринович повідомляв, що у міністерстві фінансів немає ніякої інформації, яка б підтверджувала надання державних гарантій за зобов'язаннями корпорації ЄЕСУ.