Головою української делегації в ПАРЄ стала депутатка від "Слуги народу"

20 вересня 16:18

Заступниками стали представники "Батьківщини" і "Голосу".

 

Народний депутат з фракції "Слуга народу" Єлизавета Ясько очолила делегацію Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи. Таке рішення члени делегації прийняли на установчих зборах. На цю позицію претендувала також інша членкиня фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

Заступником глави делегації обрали депутата від "Батьківщини" Сергія Соболєва, а заступником – представника фракції "Голос" Рустема Умерова.

Єлизавета Ясько, 1990 р., закінчила Школу державного управління Блаватника в Оксфордському університеті, очолювала українську спільноту в університеті, потім працювала в Міністерстві з питань диджитализации, медіа культури і спорту Великобританії, Українському католицькому університеті, в команді стратегічних комунікацій Адміністрації президента України.

У Верховній Раді входить до комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва, очолює підкомітет з питань міжпарламентського співробітництва, двосторонніх і багатосторонніх відносин.

Нагадаємо, до нового складу постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи увійшли 12 делегатів і їх заступників, а також секретар та два його заступника. Сім членів делегації - представники пропрезидентської партії "Слуга народу", по одному представнику отримали партії "Голос", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Опозиційна платформа - За життя" та депутатська група "За майбутнє".