Голова Закарпатської ОДА написав заяву про звільнення

23 квiтня 10:49

Заява Москаля вже третя після виборів президента України. Раніше у відставку попросилися губернатори Львівської і Миколаївської областей.

 

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль подав заяву про звільнення за власним бажанням, йдеться у повідомленні на офіційному сайті держслужбовця.

"Згідно з пунктом 9 частини 1-ї статті 9 Закону ("Про місцеві державні адміністрації" - ред.) та на підставі статті 38 Кодексу законів про працю України прошу припинити моє перебування у відпустці та звільнити мене з посади голови Закарпатської обласної державної адміністрації за власним бажанням", - йдеться у заяві.

Заяву подано на ім'я президента України Петра Порошенка.

У 2005-2006 роках Геннадій Москаль очолював Луганську ОДА. До першого призначення губернатором Луганської області також очолював Закарпатську, після зняття з посади - був представником президента в Криму.

18 вересня 2014 року Порошенко знову призначив Москаля головою Луганської ОВГА. У липні 2015 року, після подій у Мукачевому, президент вирішив призначити Геннадія Москаля очільником Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, напередодні заяву про відставку написав голова Львівської ОДА Олег Синютка. За даними Центральної виборчої комісії, єдина область, в якій переміг чинний президент Петро Порошенко - Львівська, де за нього проголосували понад 62% виборців.

Його приклад наслідував також губернатор Миколаївської області Олексій Савченко.

Результати обробки ЦВК 99% електронних протоколів свідчать про те, що в другому турі виборів президента України за Володимира Зеленського проголосували 73,23% виборців, за Петра Порошенка - 24,45%. Докладніше про президентські перегони читайте в нашій спецтемі "Вибори-2019".