Голова ОП Єрмак благоволить Тарану — оглядач

10 квiтня 00:22

Новий глава Міноборони займає більш гнучку позицію по Мінську, ніж його попередник.

 

Новому міністру оборони Андрію Тарану благоволить глава Офісу президента Андрій Єрмак. Також очільнику Генштабу Руслану Хомчаку комфортніше працювати з Тараном, ніж з його попередником Андрієм Загороднюком. Про це пише в своїй статті "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів" Данило Пилипчук.

Як зазначає автор статті, визначальним фактором для відставки Андрія Загороднюка стало згасання політичної підтримки з боку президента з приходом нового голови ОП Андрія Єрмака.

"По-перше, в ОПУ ревно поставились до його до успіхів на міжнародній арені, особливо до теплого прийому в штаб-квартирі НАТО в лютому. А по-друге, Загороднюк не підтримував плани Єрмака з мирного врегулювання конфлікту в Донбасі. Позиція Тарана в даному питанні, очевидно, більш гнучка", - пише автор.

Читайте також: Новий глава Міноборони Таран показав свою декларацію за минулий рік

Як повідомляло ZN.UA, у вересні 2015 року Андрій Таран став членом підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську, де пропрацював до листопада того ж року.

Детальніше про методи і кадрову політику нового міністра оборонного відомства читайте у статті Данила Пилипчука "Міністерство оборони: "професіонали" проти "реформаторів" на сайті ZN.UA. Всі статті автора дивіться тут.