Голова Одеської митниці відсторонений від посади

22 серпня 20:31

ГФС розслідує факт зникнення 37 контейнерів з тканиною та іншими товарами.

 

Начальника Одеської митниці Олександра Власова відсторонили від служби на період службового розслідування крадіжки 37 контейнерів з тканиною та іншими товарами. Про це повідомив в. о. голови Державної фіскальної служби (ГФС) Мирослав Продан.

За його словами, підрозділ внутрішньої безпеки центрального апарату ГФС проведе службове розслідування. Він також підозрює в причетності до розкрадання співробітників ГПУ.

"Для неупередженості дій на період даного розслідування відсторонити керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків. Третє: у мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся із заявою в НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - заявив Продан, передає Інтерфакс-Україна.

Продан підтвердив, що в ході розслідування співробітники ГФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінева-Сердюка. "До речі, останній до цього часу працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей працівник працює, більше того - у підрозділі, який здійснює нагляд за роботою митниці", - уточнив в.о. голови ГФС.

За його даними, у вкрадених контейнерах, крім тканини, містилися також техніка, трактори, запасні частини, інші товари.

Як заявив 21 серпня Юрій Луценко, співробітники ГФС і податкової міліції під процесуальним керівництвом прокурорів Генпрокуратури виявили 100 тис. тонн тканини на суму $ 150 млн без будь-яких документів про походження товару. Даний товар був виявлений в ході розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці.

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України збирає докази і готує справу проти виконуючого обов'язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана.