Голова ОБСЄ обговорить із Клімкіним у Києві агресію РФ проти України

12 червня 19:02

Міністр закордонних справ Словаччини запланував візит до української столиці.

 

Міністр закордонних справ Словаччини і голова ОБСЄ Мирослав Лайчак у найближчий четвер відвідає Київ. У рамках візиту до України він зустрінеться з керівником МЗС України Павлом Клімкіним і обговорить з ним, зокрема, протидію російської агресії.

"Це вже другий цього року візит Мирослава Лайчака до України. Основним питанням порядку денного зустрічі з діючим головою ОБСЄ стане обговорення шляхів ефективного залучення ОБСЄ до протидії найбільшому виклику європейській безпеці, що становить триваюча російська агресія проти України", - йдеться в прес-релізі українського зовнішньополітичного відомства, поширеному в середу, 12 червня.

Мирослав Лайчак очолив Організацію з безпеки і співробітництва в Європі 1 січня 2019 року. 10 січня на прес-конференції у Відні Лайчак повідомив про готовність ОБСЄ підтримати розміщення миротворців ООН в ОРДЛО та сприяти миротворчому контингенту. За його словами, він вже обговорював це питання з генсекретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

У січні Лайчак відвідав зону ООС у статусі очільника ОБСЄ. Він був шокований умовами життя людей уздовж лінії зіткнення в Донбасі, і закликав обидві сторони докласти більше зусиль для мирного політичного врегулювання конфлікту.