Голова Миколаївської ОДА має намір ініціювати розпуск міськради Миколаєва

10 жовтня 16:20

Олексій Савченко заявив про плани звернутися до парламенту із поданням про право розпуску міської ради Миколаєва.

 

Голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко виступає з ініціативою про розпуск Миколаївської міськради, про що він і заявив у відеозверненні на своїй сторінці в Facebook.

За словами Савченка, рішення прийнято після закритої наради з народними депутатами України.

"Після консультації з депутатами України від Миколаївської області та членами громадської ради при облдержадміністрації я дав доручення юридичному відділу відпрацювати законний механізм обігу в профільний комітет Верховної Ради на предмет припинення повноважень міської ради", – повідомив глава Миколаївської ОДА.

За його словами, після відпрацювання аспектів цього питання, він має намір звернутися до парламенту з поданням про право розпуску міської ради Миколаєва.

"Далі вже слово буде за депутатами", - сказав Савченко.

Нагадаємо, що 5 жовтня на позачерговій сесії депутати Миколаївської міської ради висловили недовіру меру Олександру Сенкевичу і проголосували за дострокове припинення його повноважень. Сенкевич, у свою чергу, назвав рішення депутатів незаконним і висловив готовність оскаржувати його в суді.

На Соборній площі у Миколаєві в неділю, 8 жовтня, відбулася масова акція на підтримку мера міста Олександра Сенкевича, за дострокове припинення обов'язків якого напередодні проголосували депутати міськради.

Кандидат від "Самопомочі" Олександр Сенкевич виграв мерські вибори у Миколаєві у 2015 році. У другому турі він отримав більше 54% голосів виборців, здобувши перемогу над кандидатом від "Опозиційного блоку" Ігорем Дятловим.