"Голос" проти ліквідації Міністерства у справах ветеранів та відповідного комітету

15 серпня 15:56

Держава, яка шостий рік воює, має дбати про військових.

 

Політична партія "Голос", яка буде представлена в парламенті двадцятьма депутатами, проти ліквідації Міністерства у справах ветеранів та відповідного профільного комітету Верховної Ради України, адже "держава, яка шостий рік воює, беззаперечно має дбати про військових та ветеранів".

"І парламентські інструменти, і Міністерство у справах ветеранів потрібні для представництва інтересів ветеранів, їхніх родин і членів сімей загиблих на найвищому державному рівні. Партія "Голос" виступає за посилення профільного комітету та прийняття комплексного закону про статус ветеранів, який забезпечив би захисникам України реальну підтримку від держави. Міністерство у справах ветеранів повинне працювати на реалізацію цього закону", - йдеться в заяві партії.

Партійці зазначають, що незалежно від того, чи буде збережений комітет та Міністерство у справах ветеранів, фракція "Голосу" відстоюватиме в парламенті інтереси ветеранів та їхніх родин.

Нагадаємо, що новообрані депутати попередньо затвердили мінімальну й максимальну кількість членів комітетів: 7 і 31. Водночас щодо їх формування, то голова "Слуги народу" Дмитро Разумков підтримав схему "квотного принципу". При цьому він повідомив про плани скоротити кількість комітетів з 27 до 22.

Як повідомлялося, підготовча депутатська група погодила дату першого засідання парламенту нового скликання - 29 серпня.