Глава Світового банку настійно рекомендував владі України створити Антикорупційний суд

14 листопада 11:48

Владі України недвозначно вказали на головну проблему в країні – корупцію.

 

Президент групи Світового банку Джим Йонг Кім вважає створення в Україні Антикорупційного суду критично важливим.

"Це частина програми співпраці з МВФ, але я хочу, щоб ви знали, з перспективи інвесторів, людей, які спостерігають за Україною, цей наступний крок абсолютно критичний. Ми розуміємо, що прийняття даного рішення неминуче, але я не можу не підкреслити важливість створення такого суду", - сказав він під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Він зазначив, що ухвалення земельної реформи є однією з умов для залучення інвестицій.

"Ми вважаємо, що це є критичним моментом економічного зростання України в майбутньому, тут справа не тільки в механіці земельної реформи, але і те, що сприйняття України в світі зміниться в дуже позитивну сторону", - сказав президент групи СБ.

13 листопада президент Світового банку Джим Йонг Кім назвав важливими сферами реформування в Україні охорону здоров'я, земельну реформу і боротьбу з корупцією. Під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм він сказав, що, відкриття ринку землі дозволить за попередніми підрахунками збільшити ВВП на 1,5%, і це той сектор, на який звертають найбільшу увагу інвестори з точки зору подальшого розвитку України.