Генпрокурор вніс у Раду подання на депутата від Оппоблоку

25 травня 13:34

Луценко просить парламент дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Дмитра Колєснікова.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова. Про це в п'ятницю повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За її словами, слідство встановило, що Колєсніков на посаді голови Агентства держмайна "зловживав службовим становищем". Він вчинив дії, внаслідок яких стало можливим "відчуження виробничого і лабораторно-побутового корпусу ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у Дніпрі". Як зазначила Сарган, загальна площа склала майже 7 тисяч кв. м. За словами прес-секретаря, подання вже зареєстровано в апараті Ради.

Раніше Луценко направив до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності члена депутатської групи "Воля народу" Олександра Пономарьова, якого підозрюють у перешкоджанні роботі журналістів, та депутата з Оппоблоку Сергія Дунаєва, підозрюваного у наданні недостовірних відомостей у декларації.