Генпрокурор Венедіктова намагається забрати в НАБУ "справи Бахматюка" - Лємєнов

30 березня 00:15

 

28 березня 2020 року стало відомо, що до генерального прокурора Ірини Венедіктової звернувся голова Служби безпеки України Іван Баканов з проханням проаналізувати стан слідства у шести кримінальних провадженнях щодо власника Ukrlandfarming Олега Бахматюка, що розслідуються детективами Національного антикорупційного бюро України. Окрім цього, очільник СБУ просить доручити здійснення подальшого розслідування у відповідних провадженнях його підлеглими – співробітникам Головного слідчого управління СБУ. Лист датовано 18 березня 2020 року. Про це на своєму YouTube-каналі повідомив постійний дописувач ZN.UA Олександр Лємєнов.

Нагадаємо, що переважна більшість вищезгаданих кримінальних проваджень були "реінкарновані" за попереднього Генерального прокурора Руслана Рябошапки. Він їх і передав детективам НАБУ для подальшого розслідування.

Згодом, 24 березня 2020 року, генпрокурор Ірина Венедіктова письмово звернулась до очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з проханням невідкладно організувати розгляд листа голови СБУ щодо вивчення стану слідства у вищезгаданих провадженнях.

Також Венедіктова просила доповісти і внести пропозиції щодо визначення підслідності за Головним слідчим управлінням СБУ. Фактично, цим листом новий генпрокурор вказує детективами НАБУ, що відповідні "справи Бахматюка" мають розслідуватись Службою безпеки України.