Генпрокурор України запропонував посилити роль парламенту

16 травня 16:51

Луценко безпосередньо залучений в закриті дискусії про зміни до Конституції, які він вважає найважливішою складовою.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає за необхідне розширити повноваження парламенту і стверджує, що президент Петро Порошенко в основному згоден з цією позицією.

"Я - за посилення повноважень парламенту. Всі знають, що Арсеній Яценюк цього давно домагається. Я теж так вважаю, тільки це менш публічно", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив: "Єдине розходження з лідерами "Народного фронту" – я вважаю, що в нинішній ситуації в Україні як мінімум до відновлення територіальної цілісності і міністр оборони і міністр закордонних справ мають контролюватися президентом".

Луценко також повідомив, що "президент в основному згоден з цією позицією, питання тільки в часі і політичної фігурації, коли це може статися".

Відповідаючи на питання про свою роль в цьому процесі, генпрокурор сказав: "У процесі змін до Конституції я себе не тільки бачу, але і перебуваю в ньому, тому що, може бути, закриті дискусії завжди є найважливішою складовою".

У квітні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про брак повноважень для вирішення завдань, які стоять перед виконавчою владою. "Я вважаю, що повноваження прем'єр-міністр і уряду набагато менше, ніж ті завдання, які стоять перед виконавчою владою і урядом країни", - сказав він.

За словами прем'єра, необхідно внести зміни в закон про Кабінет міністрів, а також в Конституції України, для того, щоб забезпечити розподіл повноважень у контексті децентралізації.