Генпрокурор просить Раду зняти недоторканність з Вілкула

25 травня 14:11

Луценко вніс у Верховну Раду подання на депутата від фракції "Опозиційний блок".

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс у Верховну Раду України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула. Про це в п'ятницю повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Колишній голова Дніпропетровської ОДА протягом 2011-2012 років видав розпорядження про зміну цільового призначення земельних ділянок площею 21 га нібито із земель запасу с/г призначення (пасовища), а насправді із земель колективної власності пайщиків двох сільськогосподарських підприємств Нікопольського району", - повідомила Сарган.

Вона також написала про те, що Вілкул видав розпорядження про "зміну цільового використання 23 земельних ділянок загальною площею понад 45 га, які перебували у власності ТОВ "АРТ ЛЕНД", із земель сільськогосподарського призначення на землі промисловості". За словами Сарган, подання на Вілкула вже зареєстровано в апараті Ради.

Сьогодні, 25 травня, Юрій Луценко також вніс до Верховної Ради України подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна.