Генпрокуратура порушила ще одну "газову" справу

20 червня 15:52

Генеральна прокуратура розслідує ще одну кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод 2009 року. У цій справі були допитані Олександр Турчинов і Григорій Немиря, повідомляє прес-служба відомства в понеділок.

 

"У провадженні Головного управління з розслідування особливо важливих справ знаходиться кримінальна справа, порушена за фактом перевищення службових повноважень при підписанні газових угод 2009 року, яке виділено в окреме провадження", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

У прес-службі зазначили, що в понеділок електронні ЗМІ поширили повідомлення про те, колишній перший віце-прем'єр уряду Юлії Тимошенко Олександр Турчинов і екс-віце-прем'єр Григорій Немиря були викликані до слідчого Генпрокуратури.

"Саме у цій кримінальній справі (виділеній в окреме провадження) А. Турчинов і Г. Немиря були викликані як свідки для надання необхідних свідчень", - пояснили у відомстві.

У свою чергу, О. Турчинов підтвердив, що в понеділок був викликаний до Генпрокуратури як свідок у цій справі.

"Я поставив запитання, для чого проводиться допит у справі, яку на замовлення Банкової вже передано до суду. Мені пояснили, що це виведена в окреме провадження частина "газової справи", і вони продовжують розслідувати окремі деталі", - сказав О. Турчинов журналістам в понеділок біля будівлі Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Я так розумію, що в цій частині фігурують працівники НАК "Нафтогаз Україна", - додав він.

Як повідомлялося, 13 квітня Генеральна прокуратура пред'явила звинувачення Ю. Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при укладанні угоди на постачання російського газу в 2009 році.