Генпрокуратура викликає Клюєва на допит

06 травня 17:58

Повідомлення вислали відразу на дві адреси – в Україні та в Росії.

 

Екс-главу адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрія Клюєва викликають на допит в Генеральну прокуратуру України 26 червня у якості підозрюваного. При цьому в повістці одразу вказали дві можливі адреси Клюєва – в смт Козин Обухівського району Київської області та в селищі Шульгино Одінцовського району Московської області Росії.

"...Вам необхідно з'явитися 26 червня 2019 року о 10 годині ... до прокурора Генеральної прокуратури України Багнюку Олегу Ігоровичу за адресою р. Київ, вул. Борисоглібська, 18, на підставі ст. 297-5 КПК України для допиту в якості підозрюваного та участі у проведенні інших слідчих і процесуальних дій, з метою реалізації Вами прав підозрюваного у кримінальному провадженні №42014000000000368 від 08.05.2014, в якому слідчим суддею 22.03.2019 надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Вас за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України", - йдеться в порядку денному на сайті Генпрокуратури.

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі проводити спеціальне досудове розслідування щодо Андрія Клюєва. У рішенні суду також зазначено, що, за інформацією СБУ, зараз Клюєв живе в Московській області.

Андрій Клюєв підозрюється у заволодінні з травня 2010 по квітень 2011 року державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, повторно і в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, в 2018 році суд Європейського Союзу анулював санкції стосовно колишнього глави адміністрації президента України за Віктора Януковича і глави РНБО Андрія Клюєва, які були введені в березні 2017 року. У березні цього року Інтерпол виключив Андрія Клюєва зі списку розшукуваних осіб.

Андрій Клюєв був главою Адміністрації президента у кінці січня – лютому 2014 року. Тричі займав посаду віце-прем'єр-міністра України, був одним із керівників Партії регіонів.