Генпрокуратура проводить обшуки в Міноборони

14 листопада 13:02

Серед підозрюваних - один із заступників міністра оборони.

 

Слідче управління Генпрокуратури проводить обшуки у чиновників Міністерства оборони України у зв'язку з досудовим розслідуванням по кримінальному провадженню за фактом зловживання владою та службовим становищем, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Під підозрами перебувають чиновники, які входили до складу комітету з позаконкурсних торгів. Серед чиновників, які перебувають під підозрою, також знаходиться один із заступників міністра оборони. За інформацію ZN.UA мова йде про генерал-лейтенанта Олександра Ліщинського.

"Під час проведення в 2014 році заходів з тилового забезпечення потреб Збройних сил України зазначені особи використовували своє службове становище всупереч інтересам служби і прийняли пропозиції учасників закупівлі пально-мастильних матеріалів, які містили завищені ціни, у результаті чого державному бюджету завдано збитків на суму понад 3 млн грн", - повідомляє ГПУ.

Слідче управління спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС у Київській області проводить обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб з метою виявити і зафіксувати обставини кримінального правопорушення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

Також 7 листопада в Міненерго пройшли обшуки в зв'язку з закупівлею вугілля з ПАР.