Газета USA Today знову опублікувала карту України без Криму

01 жовтня 19:02

В матеріалі газети 15 карт України. 12 з них – без Криму.

 

Міжнародна газета USA Today в черговий раз опублікувала карту України без території Кримського півострова, який п'ять років тому незаконно анексувала Росія.

Матеріал, в якому опубліковано 12 однакових карт України без Криму в матеріалі, який вийшов із заголовком "Візуальна хронологія подій, які призвели до фатального телефонного дзвінка Трампа".

Варто відзначити, що в цьому ж матеріалі газета опублікувала три правильні карти України, які визнані у світі – з Кримом.

Нагадаємо, що в лютому 2014 року на території Криму з'явилися "зелені чоловічки" - військові без розпізнавальних знаків, які захопили адміністративні будівлі на території півострова. Російська влада заперечувала звинувачення України в тому, що це кадрові військові РФ. У березні Росія анексувала Крим після фіктивного "референдуму". Після президент РФ Володимир Путін заявив про те, що "Росія ніколи не заперечувала", що "зелені чоловічки" були частиною спецоперації по окупації українського півострова. Потім Міноборони Росії заснувало медаль "За повернення Криму", датовану 20 лютого 2014 року. Росія систематично порушує права людини в Криму.

Дипломат Максим Кононенко у своїй статті для DT.UA пише, що російська окупація Криму - це надовго. На його думку, щоб надовго не перетворилося на назавжди, Україна повинна протиставити російському агресору послідовну, системну та консолідовану політику невизнання, розраховану на далеку перспективу.

Докладніше про необхідність активізації зусиль у цьому напрямку читайте в статті Кононенка "П'ять років окупації Криму: в пошуках політики невизнання" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".