Габріель і Лавров висловилися проти приєднання США до "нормандскому формату"

09 березня 23:06

Глави МЗС Німеччини і Росії закликали США до активної участі у врегулювання ситуації в Донбасі.

 

Міністри закордонних Німеччини Зігмар Габріель і Сергій Лавров під час спільної прес-конференції за підсумками зустрічі в Москві в четвер, 9 березня, висловилися на користь залучення США до процесу врегулювання ситуації в Донбасі.

За словами Лаврова, участь США в цих процесах булб б "дуже і дуже корисною". Габріель, у свою чергу, заявив, що Берлін зацікавлений у використанні впливу США для виконання Мінських домовленостей сторонами конфлікту, повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому, міністри дали зрозуміти, що йдеться не про розширення "нормандського формату" за рахунок США, а про залучення американської сторони до "паралельного процесу" врегулювання.

Раніше повідомлялося, що за підсумками переговорів з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном у Мюнхені, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що формат "нормандської четвірки" не буде розширений.

Тим не менш, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю DT.UA спростував існування домовленості не розширювати "нормандський формат" за рахунок США.

Докладніше читайте в інтерв'ю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".