Фріз спрогнозувала терміни запуску Міністерства у справах ветеранів

22 листопада 23:46

Штатну структуру міністерства ще не затверджено.

 

Міністерство у справах ветеранів може почати роботу в червні наступного року, заявила екс-депутат від БПП Ірина Фріз, за призначення якої на посаду міністра проголосувала Верховна Рада.

"Процес формування міністерства, на жаль, довгий з нашим процедурними правилами. І, відповідно, в повному обсязі міністерство зможе почати роботу тільки з червня", - розповіла Фріз в коментарі телеканалу "Прямий" увечері в четвер, 22 листопада.

Міністр уточнила, що для запуску роботи міністерства необхідно пройти процедуру затвердження та формування його штатної структури, а також призначення державного секретаря.

"Незважаючи на всі ці бюрократичні перепони я можу вже зараз сказати, що ми продовжимо проектну роботу. І у нас вже є підтримка наших міжнародних донорів окремих проектів", - запевнила Фріз.

Одними з перших кроків на посаді міністра вона назвала запуск Єдиного реєстру ветеранів та формування онлайн-кабінету ветерана.

"У нас багато планів. І я дуже вдячна проектному офісу при Комітеті у справах ветеранів, який зробив майже 90% необхідної роботи для того, щоб починати роботу вже, не чекаючи на юридичні формальні затвердження", - підсумувала глава Міністерства у справах ветеранів.

Нагадаємо, 22 листопада Верховна Рада україни 270 голосами затвердила призначення Ірини Фріз на посаду голови Міністерства у справах ветеранів.

Того ж дня парламент достроково припинив її депутатські повноваження, і Фріз склала присягу члена уряду.

21 листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував кандидатури Оксани Маркарової та Ірини Фріз на посади голів Мінстерства фінансів і Міністерства у справах ветеранів відповідно.

Ірину Фріз обрали народним депутатому 2014 році. До Верховної Ради вона пройшла за партійним списком "Блоку Петра Порошенка", де вона вона займала 30-ю позицію. У вересні 2016 року Фріз очолила українську делегацію в Парламентській Асамблеї НАТО. До приходу в парламент вона з літа 2014 року очолювала прес-службу Адміністрації президента. Фріз з початку 2000-х років працювала з Петром Порошенком на посаді помічника, коли той був секретарем РНБО і народним депутатом.