Фракція "Самопоміч" у Київраді заявила про саморозпуск

11 вересня 12:33

Замість неї депутати анонсували створення нової депутатської групи.

 

Фракція "Об'єднання "Самопоміч" у Київській міській раді прийняла рішення про припинення своєї діяльності та саморозпуск. Згідно з документом, який підписали 18 з 22 членів фракції, відповідне рішення фракція ухвалила 10 вересня. Планується, що замість неї в Київраді буде створена нова депутатська група, заявив уже екс-голова фракції Сергій Гусовський.

За словами Гусовського, рішення про розпуск фракції було прийнято на загальних зборах депутатів, яке відбулося ввечері 10 вересня, і підтримано більшістю присутніх. В оприлюдненому документі йдеться про категоричну незгоду депутатів з внутрішньопартійною культурою, порядком і способом прийняття управлінських рішень, а також "повсюдну зневагу до гідності людей у діях політичного керівництва партії "Об'єднання" Самопоміч". Також заявляється про "безпідставність і цинізмі звинувачень, які були публічно висловлені лідерами партії на адресу фракції та окремих її членів".

"Питання, які раніше піднімала фракція "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді, тепер буде піднімати нова депутатська група. Київською командою колишньої "Самопомочі" ми створимо депутатську групу. Щоб не було заворушень: ця депутатська група буде мати ті ж повноваження, які мають фракції у Київраді", - заявив Гусовський на прес-конференції у вівторок.

"Самопоміч" у Київраді була другою за кількістю представників депутатською фракцією - до її складу входило 22 депутати. Головою фракції був Сергій Гусовський.

Нагадаємо, 6 вересня Сергій Гусовський і ще троє членів фракції "Самопоміч" у Київраді були виключені з лав партії за нанесення шкоди репутації партії "Об'єднання "Самопоміч" та її керівництву. Офіційною причиною такого рішення стало голосування за земельне питання в червні цього року.