Факти про підкуп виборців штабом Порошенка не передавали в ДБР

28 березня 12:11

В ДБР заявили, що готові розслідувати порушення, однак потребують звернення.

 

Державна служба розслідувань України не отримувала звернень від депутатів чи інших осіб з приводу фактів підкупу виборців на користь президента Петра Порошенка. Про це під час брифінгу заявив голова відомства Роман Труба, відповідаючи на запитання журналістів.

"Ми будемо реагувати на всі факти порушення, але вони мають бути донесені до ДБР. Поки до нас не зверталися щодо фактів підкупу виборців на користь певних кандидатів", - цитує Трубу "Громадське".

Він також зазначив, що Бюро буде працювати в особливому режимі перед виборами президента та в день голосування.

"Будемо моніторити усі можливі порушення та приймати повідомлення про ці порушення", - пояснив Труба.

Раніше у Верховній Раді звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою відзвітувати про те, як Петро Порошенко через держбюджет і приватні фонди готує фальсифікації виборів президента.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю DT.UA повідомив, що заступник голови фракції БПП Сергій Березенко є фігурантом кримінальних проваджень про підкуп виборців. Відомості внесено до ЄРДР за заявами кандидатів у президенти Анатолія Гриценка і Юлії Тимошенко. Однак проводити слідчі дії щодо народного депутата не можна, якщо тільки Верховна Рада за поданням генпрокурора не позбавить нього недоторканності.

Березенко, в свою чергу, зажадав від Авакова спростування "недостовірної інформації, що принижує честь, гідність і політичну репутацію".

21 лютого, СБУ і ДБР провели більше 50 обшуків у співробітників виборчих штабів кандидата в президенти Юлії Тимошенко в декількох областях. У них вилучили особисті речі, агітпродукцію і великі суми готівки. За даними СБУ, організатором і керівником "виборчої піраміди" є один з народних депутатів.