ЄС хоче збільшити фінансову допомогу Тунісу

14 лютого 21:30

Європейський Союз збирається збільшити фінансову допомогу Тунісу й залучити близько 1 мільярда євро для розвитку малого і середнього бізнесу в африканській країні. Про це заявила сьогодні після поїздки до Тунісу Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Кетрін Ештон.

 

«Ми зараз працюємо над переглядом нашої допомоги, а це - 258 мільйонів євро до 2013 року. Ми також сьогодні негайно додаємо нові ресурси в 17 мільйонів євро», - сказала вона.

Тим часом Ештон заявила, що починає етап консультацій з Європейським інвестиційним банком про можливості залучення 1 мільярда євро кредитів, перш за все, для створення повноцінного поштовху для розвитку малого й середнього бізнесу в Тунісі.

«Ми хочемо одночасно допомогти у створенні й підтримці політичної відкритості, сприяти демократичним змінам, а також підтримати економічний і соціальний розвиток», - сказала Ештон.

«Ми працюватимемо з перехідним урядом на підтримку міжнародної конференції для підтримки інвестицій у Туніс», - додала вона.

Крім того, Ештон заявила, що ЄС цілком підтримує бажання мешканців Тунісу до свободи і демократії. Щоправда уточнила, що своє майбутнє жителі країни обиратимуть самостійно.

Нагадаємо: президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі, який перебував на цій посаді протягом 23 років, залишив країну 14 січня 2011 року. Цьому передували кілька тижнів акцій протесту проти його перебування при владі. 26 січня влада Тунісу видала міжнародний ордер на арешт Бен Алі. Згідно з даними уряду Тунісу, з початку заворушень у країні загинуло 78 мирних громадян. Тим часом ООН оцінює загальну кількість жертв у 219 осіб.

За матеріалами УНІАН