Ексголову АП Порошенка обрали очільником харківського осередку "ОПЗЖ"

27 листопада 17:14

Юрій Бойко сказав, що Ігор Райнін з "Опоплатформою" вже давно.

 

Керівником обласної організації "Опозиційної платформи – За життя" ("ОПЗЖ") у Харкові обрали Ігоря Райніна, колишнього голову Адміністрації президента часів Петра Порошенка. Про це повідомляє в середу, 27 листопада, місцеве видання Kharkiv Today.

Вказується, що на призначення приїхав один із лідерів партії Юрій Бойко. За даними видання, офіційне призначення кілька разів переносили, частина партійців взагалі не знали про те, що відбувається. Сам сьогоднішній захід був закритим.

Під час виступу Бойко сказав, що Райнін з "ОПЗЖ" давно, але раніше про це не можна було казати.

"Мого друга, вже можу його так назвати Райніна Ігоря Львовича. Чому вже можу так сказати, бо свого часу, коли він був при владі і обіймав посаду голови Адміністрації, це ми його вмовляли залишитися. Він кілька разів поривався звідти піти, звільнитися, а ми його вмовляли залишитися. Я зараз можу це сказати, а раніше для цього не було можливості, тому що єдиний у тій групі галичан, який відстоював інтереси Сходу України", - заявив Бойко.

Зі свого боку Райнін говорив про майбутню кампанію виборів у місцеві ради й дякував Бойку за підтримку.

Ігор Райнін з листопада 2014 року по лютий 2015-го обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента. З лютого 2015-го - очолював Харківську обласну державну адміністрацію. Главою Адміністрації президента Райніна було призначено 29 серпня 2016 року. У травні цього року Петро Порошенко звільнив його з посади глави президентської адміністрації на підставі його заяви.