Єгипет попросив США й Євросоюз заморозити рахунки чиновників колишнього президента

15 лютого 03:44

Влада Єгипту звернулася з проханням до США, Великобританії й Франції, щоб ті заморозили рахунки колишніх чиновників адміністрації екс-президента Хосні Мубарака. Цікаво, що Франція і США повідомили, що в списку колишніх чиновників, який надіслала влада Єгипту, не згадано ні самого екс-президента, ні членів його родини.

 

Поки немає жодного офіційного коментаря від влади Великобританії. Глава британського МЗС Вільям Хейг у понеділок, 14 лютого, лише підтвердив факт отримання відповідного запиту, заявивши, що британський уряд «має намір співпрацювати з владою Єгипту».

Також влада Єгипту попросила заморозити цілий ряд рахунків колишніх чиновників адміністрації Хосні Мубарака і в Євросоюзу. Заплановано, що дане питання буде обговорено на спеціальній нараді у вівторок, 15 лютого.

Раніше в понеділок голова Єврогрупи (організації країн єврозони) Жан-Клод Юнкер заявив, що ЄС буде готовий заморозити рахунки Мубарака, якщо про це попросить влада Єгипту. Чи внесено ім'я екс-президента Єгипту в надісланий до Євросоюзу список, поки не уточнено.

Нагадаємо: в містах Єгипту більше тижня відбувалися масові акції протесту проти чинної влади. В один з провідних єгипетських курортів, Шарм-ель-Шейх, було введено війська для забезпечення безпеки.

За матеріалами Лента.ru