Єфремов: В опозиції немає нічого конкретного щодо декриміналізації

17 жовтня 11:47

Представники парламентської опозиції не подали конкретних пропозицій, спрямованих на декриміналізацію 365-ї статті Кримінального кодексу. Про це заявив народний депутат, глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

 

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

О.Єфремов нагадав, що у проекті закону про гуманізацію Кримінального кодексу, поданому президентом, за 18-ти статтями пропонується замінити кримінальну відповідальність на матеріальну.

«Наші колеги з опозиції не пропонують нічого конкретного. Вони весь час шукають якісь обхідні маневри: давайте ми прискоримо процес розгляду, потім внесемо якісь доповнення, які вам сподобаються тощо. Так дискусія не ведеться. Або до нас звертаються з конкретними і зрозумілими нам пропозиціями, які ми розглядаємо і даємо відповідь, або говорять, що пропозицій немає, і ми розглядаємо законопроект у тому вигляді, в якому документ був поданий президентом. Інших варіантів немає», - зазначив він.

«У даний час ніяких консультацій з опозицією щодо їх пропозицій стосовно декриміналізації 365-ї статті не ведеться через відсутність таких пропозицій», - підкреслив О.Єфремов.

При цьому він уточнив, що сама пропозиція скасувати статтю 365 КК від опозиції надходила.

«Проте відразу за цією пропозицією опозиція почала критикувати скасування цієї статті», - сказав політик.


Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Однак законопроект не передбачає скасування кримінальної відповідальності за ст.365.

11 жовтня, Печерський суд визнав Ю.Тимошенко винною у порушеннях при укладенні в 2009 році «газових угод» з Російською Федерацією і засудив до семи років ув'язнення. Вона засуджена за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).