Єфремов готовий обговорити в Раді проблему Тимошенко

09 грудня 10:42

Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що в даний час немає достатньої інформації для того, щоб дати оцінку діям судової влади щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

 

«Навіть юристи, які були присутні на погоджувальній раді у кабінеті голови Верховної Ради України, через відсутність достатньої інформації, не можуть дати будь-які коментарі», - сказав О.Єфремов під час брифінгу в четвер у Києві.

При цьому він підкреслив, що не вважає, що «фахівці, правоохоронні органи та судові органи влади, які займаються цим питанням, хоча б у чомусь перевищують свої повноваження, тому що вони розуміють наскільки гостро стоїть ця проблема, вони будуть діяти в рамках закону».

У той же час, лідер Партії регіонів зазначив, що якщо хтось скаже народним депутатам, у тому числі і адвокати, що в цій справі порушується законодавство, то «ми готові запросити фахівців, керівників цих органів у парламент, вислухати і дати відповідну оцінку» .

О.Єфремов підкреслив, що «ми ні в якому разі не зацікавлені в тому, щоб в нашій державі порушувався закон».

Депутат також нагадав, що більшість не піде на прийняття рішення щодо 365 статті Кримінального кодексу (щодо декриміналізації даної статті, за якою засуджено Ю.Тимошенко), оскільки "неможливо буде пояснити людям, чому чому політики звільняються від кримінальної відповідальності за ті порушення, які вони вчинили".