Дубинський обійшов Кононенка на мажоритарному окрузі в Київській області

23 липня 11:20

Демонстративне відмежування від БПП і Порошенко та похід на вибори самовисуванцем не допомогли кандидату потрапити в Раду нового скликання.

 

Екс-депутат і бізнес-партнер п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Кононенко з великим відривом програє вибори на окрузі №94 у Київській області, свідчать офіційні дані Центральної виборчої комісії.

За результатами обробки 85,29% протоколів телеведучий Олександр Дубинський, який працює на телеканалі олігарха Ігоря Коломойського "1+1", набирає 40,81% (понад 24 тисяч голосів). Дубинського висунула партія "Слуга народу".

Ігор Кононенко, якого за президентства Порошенка називали "куратором енергетичного сектору" - 12% (трохи більше 7 тисяч голосів). Раніше він заявив про вихід з "Блоку Петра Порошенка" (зараз "Європейської солідарності" - ред.) і намагався переобратися у парламент як самовисуванець. Він визнав поразку і залишив відповідний допис на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, до початку парламентської кампанії Петро Порошенко не лише провів ребрендинг БПП, але й демонстративно відмежувався від своїх найближчих соратників, причетних до гучних корупційних скандалів – щоб не виникало питань про "очищення" партії.

Планувалося, що Ігор Кононенко, Сергій Березенко й Олександр Грановський обиратимуться за мажоритарними округами, щоб після виборів приєднатися до фракції.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися дострокові вибори у Верховну Раду. Центральна виборча комісія повинна оголосити результати голосування протягом 15 днів з дня волевиявлення, тобто не пізніше 5 серпня. До 10 серпня підсумки виборів оголосять офіційно.

Згідно з Конституцією, новообрана Верховна Рада повинна зібратися на своє перше засідання протягом 30 днів з моменту оприлюднення результатів виборів. Останній можливий день, коли повинен зібратися на засідання новий парламент – 9 вересня 2019 року.

ЦВК опрацювала вже понад 90% протоколів. Згідно з результатами, партія "Слуга Народу" набирає 43,13% голосів. На другому місці "Опозиційна платформа – За життя", за яку проголосували 13,05% виборців. У трійку лідерів також потрапила "Батьківщина" з результатом 8,18%. За партію "Європейська Солідарність" проголосували 8,13% українців. Політсила "Голос" отримала 5,85% голосів.