ДПСУ готова ознайомити Тимошенко з матеріалами експертиз щодо ЄЕСУ

05 грудня 14:57

Головне слідче управління Державної податкової служби України (ГСУ ДПСУ) завершує слідство у кримінальній справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що стосується діяльності ЄЕСУ.

 

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

«ГСУ ДПСУ завершує слідство у кримінальній справі за обвинуваченням Ю.Тимошенко в організації приховування валютної виручки на суму 165 млн доларів, розкраданні бюджетних коштів, ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн ​​грн шляхом запровадження фінансової схеми розрахунків за матеріально-товарні цінності корпорації ЄЕСУ і приховування доходів з використанням офшорних компаній», - відзначили у прес-службі.

У відомстві зазначили, що у зв'язку з відсутністю медичних протипоказань на проведення слідчих дій Ю.Тимошенко, а також з урахуванням клопотань захисту про надання для ознайомлення матеріалів проведених у справі судових експертиз, з 5 грудня слідчі податкової міліції надаватимуть обвинуваченій у приміщенні Київського СІЗО для ознайомлення відповідні матеріали судових експертиз.

Нагадаємо, Державна податкова служба об'єднала чотири кримінальні справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко в одну.

Ю.Тимошенко пред'явлено звинувачення в організації приховування $165 млн валютної виручки корпорації «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), розкраданні бюджетних коштів, ухиленні від сплати податків на загальну суму 47 млн ​​грн шляхом введення схеми розрахунків за товарно-матеріальні цінності та приховування доходів ЄЕСУ з використанням офшорних компаній. Як відомо, податкова міліція почала розслідувати чотири кримінальні справи, що стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ у 1995-1997 роках, коли корпорацію очолювала Ю.Тимошенко.