Дослідження R&B Group прогнозує потрапляння в Раду восьми партій

11 липня 12:07

Рейтинг трьох із них на межі прохідного бар'єру і похибки вибірки.

 

П'ять партій долають п'ятивідсотковий прохідний бар'єр на дострокових виборах у Верховну Раду, запланованих на 21 липня 2019 року, свідчать результати дослідження громадської думки жителів України щодо їх електоральних настроїв, проведених компанією Research & Branding Group з 29 червня по 7 липня 2019 року.

За партію "Слуга народу" готові проголосувати 44,8% респондентів, хто має намір голосувати і вже визначився з вибором, за партію "Опозиційна платформа - За життя" - 9,6%, за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 8,4%, за партію "Голос" - 7,8%, за партію "Європейська солідарність" - 7%.

Крім того, згідно з результатами дослідження, у трьох партій рейтинг нижче прохідного бар'єру, але відстає від нього менше, ніж на максимальну похибку вибірки. Зокрема, за партію "Громадянська позиція" готові проголосувати 4,3% респондентів, хто має намір голосувати і вже визначився з вибором, за партію "Сила і честь" – 4,2%, за партію "Опозиційний блок" – 3,7%.

За Радикальну партію готові проголосувати 2,7% визначилися з вибором респондентів, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" – 2,5%, за Об'єднання "Самопоміч" – 1,4%, за партію "Українська стратегія Гройсмана" – 1,2%, за "Партію Шарія" – 1,1%, за Аграрну партію – 0,4%. За інші партії готові віддати голоси не більше 0,2% опитаних (за кожну).

Вагалися з відповіддю 11,7% від загального числа опитаних, заявили про намір не брати участь у виборах 7,8% респондентів.

Всього під час дослідження було опитано дві тисячі респондентів у віці від 18 років і старше методом особистого формалізованого інтерв'ю (face to face). Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіону проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та р. Севастополь). Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія до Верховної Ради. Висування депутатів партіями закінчилося 10 червня, а подача документів для реєстрації - 20 червня.

Більше про те, хто представлятиме політичні партії на позачергових парламентських виборах читайте в матеріалі DT.UA "Вибори в Раду: хто увійшов в списки партій".