"Дорожню карту" щодо Мінських переговорів опублікують тільки після узгодження з партнерами — Мендель

06 червня 17:36

Непублічність в АП обґрунтовують цілями безпеки.

 

"Дорожня карта" президента України Володимира Зеленського щодо Мінських переговорів не буде публічною мінімум до 19 червня, поки її погодять із партнерами по Нормандскому формату, повідомила прес-секретар глави Української держави Юлія Мендель.

"Питання щодо "дорожньої карти" від президента щодо Мінських переговорів – ми поки що не робимо "дорожню карту" публічною з двох причин. Перша причина – це те, що вже були інциденти, коли інформація виходила напередодні, і ініціативи президента блокувалися іншою стороною", - сказала Мендель на прес-конференції в адміністрації президента України в четвер.

За її словами, неоприлюднення зараз цієї "дорожньої карти" – це питання безпеки.

"З іншого боку, ми хочемо узгодити "дорожню карту" з нашими європейськими партнерами в Нормандському форматі, і до 19 червня ми не хотіли б публікувати цю карту", - додала Мендель

За її словами, "дорожня карта" стосується припинення вогню на Донбасі і повернення заручників.

Як повідомлялося, на засіданні ТКГ в Мінську 5 червня сторони домовилися про розведенні сил і засобів у Станиці Луганській з 10 червня, а також обговорити 19 червня чергове угоду про припинення вогню.

Другий президент України Леонід Кучма, котрий повторно очолив групу українських переговорників, озвучив пропозицію зняття введеної в 2017 році економічної блокади ОРДЛО.