Документ про націоналізацію "Приватбанку" підписував соратник Зеленського — Найєм

18 квiтня 14:48

Для порятунку "Приватбанк" був докапіталізувати на суму 154 млрд грн за рахунок випуску держоблігацій.

 

Документи про націоналізацію "Приватбанку" в грудні 2016 року підписував тепер радник і друг Володимира Зеленського, а тоді міністр фінансів Олександр Данилюк. Щоб вивести банк з кризи і не допустити обвалу економіки, з державного бюджету в банк вклали понад 150 млрд гривень, нагадав депутат Мустафа Найєм.

"Зараз дуже доречний був би яскравий і динамічний влог зі штабу Володимира Зеленського з обов'язковою участю антикорупціонерів і радників всіх сортів, включаючи колишнього міністра фінансів України Олександр Данилюк, особисто підписував папери про націоналізацію Приватбанку", - написав депутат.

"І це не іронія. Це правда було б красиво і сміливо. За цей банк ми все з вами заплатили 150 (!) млрд гривень", - додав він.

Раніше представник штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського Олександр Данилюк засумнівався в обґрунтованості імовірною компенсації олігарха Ігоря Коломойського за націоналізацію "Приватбанку", і додав, що вважає одержавлення "Приватбанку" правильним і обґрунтованим.

Окружний адміністративний суд Києва в четвер, 18 квітня, задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів про неправомірність націоналізації "Приватбанку".

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Як пише для DT.UA Енгін Акчакоча, глава наглядової ради Приватбанку, сьогодні ПриватБанк один з кращих прикладів успіху реформ в державному секторі в Україні.