До 2015 року виконкоми віддадуть у ведення рад усіх рівнів

04 лютого 14:00

До 2015 року виконкоми віддадуть у ведення рад усіх рівнів, а держадміністрації будуть представляти інтереси президента і контролювати законність діяльності органів місцевого самоврядування.

 

Про це «Дзеркалу тижня. Україна» заявив перший заступник начальника управління Адміністрації президента з регіональної політики Євген Онопрієнко.

«Ми шукаємо баланси. Президент поставив перед нами завдання - привести систему взаємовідносин держави і місцевого самоврядування у відповідність з Європейською хартією. Потрібно чітко розділити повноваження держави та місцевого самоврядування. До 2015 року ми від адміністрацій вийдемо на виконавчі комітети всіх рівнів. Виконавчі органи будуть тільки в рад. У Києві в тому числі», - сказав він. Онопрієнко зазначив, що «голова державної адміністрації повинен від імені держави контролювати законність дій виконавчої влади. Але ніяк її не здійснювати ». «І, повірте, це буде зроблено», - підсумував чиновник. Детальніше читайте у статті Інни Ведерникової «ЗемлеДільці, або Хто підставляє президента?» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».