До Верховної Ради пройдуть сім партій — опитування

25 березня 13:04

В трійці перших партії лідерів президентських перегонів.

 

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в другій половині березня, до парламенту пройшли б сім політичних сил, йдеться в опитування Київського міжнародного інституту соціологічних досліджень.

Зокрема серед тих, хто збирається голосувати і уже визначився із своїм вибором за партію "Слуга народу" збирається віддати свої голоси 24% громадян, на другому місці ВО "Батьківщина" з 16,5% підтримки, "Блок П. Порошенка" підтримують 14%, "Опозиційна платформа – "За життя" набере 12%, "Громадянська позиція" 8%), Радикальна партія 5% та "Опозиційний блок" 5%.

Підтримка інших партій не перевищує 2% серед усього населення і 3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився, відповідно вони не пройдуть до парламенту.

Київський міжнародний інститут соціології з 14 по 22 березня 2019 року провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2004 респондентів за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором. Статистична похибка вибірки не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

За даними опитування КМІС, в першому турі президентських виборів за Володимира Зеленського готові проголосувати 32% серед тих, хто збирається голосувати і уже визначився, за Петра Порошенка 17%, а Юлію Тимошенко 12,5%.