До Ради надійшло нове подання ГПУ на арешт Сергія Клюєва

04 грудня 11:59

Нове подання генпрокурора необхідно для розшуку Клюєва каналами Інтерполу.

 

До Верховної Ради надійшло подання генерального прокурора України Віктора Шокіна на затримання і арешт народного депутата Сергія Клюєва.

Як повідомив прес-секретар спікера парламенту Дмитро Столярчук, голова Верховної Ради Володимир Гройсман вже "направив подання в регламентний комітет".

Про внесення в парламент Генпрокуратурою подання про затримання і арешт Клюєва повідомив напередодні прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко. Він розповів, що процедурно це подання складається з трьох документів, перший з яких - на дачу згоди парламентом на притягнення до кримінальної відповідальності, другий стосується надання згоди на затримання і третій - безпосередньо арешту Клюєва.

Куценко уточнив, що мова йде про кримінальне провадження про заволодіння резиденцією "Межигір'я" та оплату послуг за користування ним екс-президентом Віктором Януковичем. "Підприємства, наближені до пана Клюєва, фактично оплачували витрати на утримання "Межигір'я" під час перебування Януковича... Ми розцінюємо це як хабар колишньому президенту України", - сказав прокурор.

Він повідомив, що рішення парламенту з даного провадження дозволить Генпрокуратурі вжити заходів щодо оголошення його в міжнародний розшук.

Читайте також: Найєм впевнений, що Клюєв перебуває в Москві

3 червня Верховна Рада підтримала зняття недоторканності і притягнення депутата Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності. У той же день Клюєв намагався вилетіти до Відня, але був затриманий представниками прикордонної служби аеропорту "Бориспіль". 4 червня Клюєв не з'явився на допит у Генеральну прокуратуру. На поточний момент народний депутат оголошений в розшук.

На початку листопада стало відомо, що Генпрокуратура відкликала подання на Клюєва у зв'язку з необхідністю його доопрацювати. "Після чого подання нібито має бути знову внесено у Верховну Раду", - повідомив тоді голова парламентського комітету з питань регламенту Павло Пинзеник.