До НАЗК викликали омбудсмена Денисову для дачі пояснень

25 квiтня 10:27

Людмилу Денисову просять дати пояснення щодо конфлікту інтересів під час голосування в Раді за своє призначення.

 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову для дачі пояснень та зауважень щодо змісту протоколу про адміністративне правопорушення, повідомляє прес-служба відомства в середу, 25 квітня.

Нацагентство встановило, що Денисова будучи народним депутатом, тобто особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія закону "Про запобігання корупції", 15 березня вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів.

Як зазначає НАЗК, Денисова безпосередньо брала участь в обговоренні та голосуванні на пленарному засіданні 8 сесії VIII скликання Верховної Ради з питання порядку денного про її призначення на посаду омбудсмена, чим порушила вимоги щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, встановлені статтею 28 закону.

"Своїми діями Людмила Денисова вчинила правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за які передбачена частинами першою і другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляє прес-служба агентства.

У зв'язку з цим Денисову запросили прибути до відомства 25 квітня протягом дня з 09:00 до 17:00.

Неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів згідно з вимогами законодавства України про адміністративні правопорушення, підкреслили в НАЗК.

Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова була призначена 15 березня. У 2007-2010 роках вона обіймала посаду міністра праці та соціальної політики в уряді Юлії Тимошенко. З лютого по грудень 2014 року - міністр соціальної політики в уряді Арсенія Яценюка. У 2014 році пройшла до парламенту за списком партії "Народний фронт".