Для вступу в ЄС через 10 років переговори потрібно починати вже завтра – Клімкін

11 червня 23:28

На думку міністра закордонних справ, Україна може стати членом Євросоюзу, якщо докладе необхідних зусиль.

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін скептично оцінив заяви українських політиків про перспективи членства України в Євросоюзі в найближчі роки. На думку очільника МЗС, більш-менш реалістичним є десятирічний термін. Але цей час Україна повинна присвятити реформ і активним переговорам з ЄС.

"Трохи прикро виступати в ролі руйнівника міфів і говорити людям правду після того, як їм наказали казок. Хтось чув, що будемо вступати в ЄС у 2025. Це дурниці, адже для цього вже давно мали б вести переговори про вступ. Хтось чув, що через 10 років - вже реальніше, але все ще дурість. Адже для цього переговори про вступ треба було починати буквально завтра", - написав дипломат на своїй сторінці в Facebook ввечері у вівторок, 11 червня.

При цьому Клімкін висловив упевненість, що, доклавши необхідних зусиль, Україна зможе виконати це завдання.

"Ми це зробимо. Але для цього нам потрібно точно стати на голову краще за всіх попередніх кандидатів", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 21 лютого набули чинності зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в НАТО та ЄС.

У лютому Верховна Рада звернулася до держав-членів НАТО із закликом підтримати наміри України отримати членство в Альянсі і на саміті НАТО в Лондоні в грудні 2019 року розпочати формальний діалог про надання ПДЧ.