Депутатські поправки можуть знищити пенсійну реформу – Гройсман

16 серпня 17:08

Прем'єр закликав парламентаріїв остаточно прийняти законопроект щодо пенсійної реформи у вересні.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав депутатів остаточно прийняти законопроект щодо пенсійної реформи у вересні, зазначивши, що надані поправки можуть повністю нівелювати урядовий варіант, передає "Укрінформ".

Як заявив прем'єр на брифінгу під час поїздки в Херсонську область, поправки народних депутатів можуть знищити проект закону.

"Є багато поправок до цього закону, які вже надали депутати, і ці поправки можуть нівелювати, просто знищити цей закон. Тому наше завдання - врятувати цей закон від такої, я б сказав, руйнуючої модифікації і отримати підтримку українських парламентаріїв - а як ви знаєте, в першому читанні його підтримали 282 депутати - та вийти на фінал і прийняття у вересні ", - сказав Гройсман.

Прем'єр також нагадав про те, що в проекті пенсійної реформи пропонується з жовтня підвищення пенсій майже 9 з 12 мільйонів українських пенсіонерів.

Наголошується, що при цьому 5 млн 620 тисяч пенсіонерів отримають осучаснені пенсії, а ще 4 млн – індексовані.

"Зараз відповідальність лежить на парламенті, на кожному конкретному депутаті, який буде голосувати за цей закон", - додав глава уряду.

13 липня депутати Верховної Ради проголосували за прийняття в першому читанні законопроекту №6614 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій". На підтримку законопроекту проголосували 282 народних депутата.

Нагадаємо, що проект пенсійної реформи, схвалений Кабінетом міністрів України, передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії з 15 років до 25 років в 2018 році. Починаючи з 1 січня 2019 року, людям, у яких страховий стаж становить 15 років, пенсія за віком призначатиметься в 65 років. Ті ж громадяни, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги по досягненні 65 років виходячи із сукупного доходу сім'ї.

Детальніше про пенсійну реформу в Україні читайте в матеріалі Романа Семенухи "Першочергова реформа. Яка доля чекає майбутніх пенсіонерів?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".