Депутати знову розминулися з Пшонкою

14 червня 12:42

Генпрокурор Віктор Пшонка знову не зустрівся з народними депутатами, які прийшли сьогодні до Генеральної прокуратури з вимогою виконати резолюцію Європарламенту щодо України - припинити політичні репресії проти опозиції і змінити запобіжний захід для Юлії Тимошенко.

 

Про це повідомив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Роман Забзалюк, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Забзалюк повідомив, що народні депутати мали намір вручити Генпрокурору звернення, в якому вимагають скасувати запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, прийнятої щодо Юлії Тимошенко, як такої, в якій відпали підстави для її застосування.

Він зазначив, що у даний час закінчено досудове слідство у кримінальних справах, тому з урахуванням положень статті 165 КПК України відсутні підстави для обрання щодо Юлії Тимошенко будь-яких заходів.

«Начальник управління, він же помічник Пшонки, сказав, що Генпрокурор не зможе зустрітися з народними депутатами, тому що сьогодні він бере участь у засіданні Вищої ради юстиції», - сказав Забзалюк.

За словами депутата, «створюється враження, що Генеральний прокурор навмисно ховається від опозиції».

Нагадаємо, 3 червня народні депутати не змогли отримати пояснень від Генерального прокурора Віктора Пшонки, чому він не реагує на скарги лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

У резолюції, прийнятій 9 червня, Європарламент, зокрема, закликає українську владу не переслідувати опозицію і змінити запобіжний захід для Тимошенко, Луценка та інших політичних ув'язнених.