Депутати Європарламенту обурені заявою Януковича про «наймитів»

12 лютого 10:41

Теперішня влада вдалася до непристойної практики, назвавши політичних діячів у ЄС і США, котрі звертають увагу на згортання демократії в Україні, «наймитами». Про це вчора в ефірі «5 каналу» заявив лідер Народного руху України, голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк.

 

«Закручуються гайки всередині країни. Вибудована надзвичайно в короткі терміни фактично авторитарна піраміда влади. Ведеться наступ на опозицію, відбуваються політичні переслідування, вибіркове застосування закону. Все це не лише, як каже нинішня влада, вигадки опозиції. Це є предметом стурбованості з боку демократичної спільноти. Говорити, що опозиція використовує, за словами президента, «наймитів» в ЄС, США – це є неповагою до серйозних політиків, зокрема комісара ЄС Штефана Фюле, президента Європарламенту Єжи Бузека та інших», – наголосив він.

Тарасюк зауважив, що йому на політичній асамблеї ЄНП депутати Європарламенту висловлювали своє обурення відповідними заявами чільників української влади. «Вчора я був в Брюсселі, брав участь у політичній асамблеї ЄНП і спілкувався з тими депутатами Європарламенту, яких нинішня влада звинувачує в тому, що вони нібито за гроші відстоюють позицію української опозиції. Звичайно, їх це природно обурює», – сказав він.

За його словами, це серйозне звинувачення для європейських політиків, які звикли жити відповідно до верховенства права за законами. «Це непристойна практика, до якої вдалася нинішня українська влада, звинувачуючи опозицію і тих, хто звертає увагу на згортання демократії в Україні, на проблеми з демократією в Україні. Замість того, щоб робити висновки і коригувати свою практику всередині країни, вони вдаються до таких публічних образ на адресу опозиції», – підсумував він.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Польщі 4 лютого президент України Віктор Янукович зокрема заявив: «Брешуть без совісті, перекручують факти, за накрадені гроші винаймають наймитів в Європі, США та в середині країни... та дезорієнтують весь світ та українське суспільство».

За матеріалами прес-служби НРУ