Депутати зняли з посади керівника фінкомітету ВР через резонансне розслідування

09 листопада 17:18

Мова йде про ймовірну торгівлю з сепаратистами.

 

Народні депутати відкликали представника фракції Радикальної партії Сергія Рибалку з посади керівника комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності. Під час засідання Верховної Ради відповідну постанову підтримали 255 депутатів.

Як заявив народний депутат із фракції "БПП" Максим Курячий із трибуни парламенту, правоохоронці розслідують причетність компаній, якими раніше керував Рибалка, до "торгівлі з окупантами, сепаратистами і бандитськими угрупованнями".

"Безумовно, кожен має право на захист свого імені, гідності, честі. Це стосується і нашого колеги Сергія Рибалки. Я переконаний, що він буде захищатися. Якщо не винен – він доведе свою невинність. Якщо навпаки винен, він буде притягнутий до відповідальності... Ми повинні політично засудити будь-яку співпрацю з агресором і його поплічниками", - заявив він.

У свою чергу в Радикальній партії заявили, що Рибалка сам подав заяву про відставку з посади голови комітету.

Зазначимо, що що у вівторок, 7 листопада, Верховна Рада відхилила проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Проект постанови №5041 підтримав лише 31 депутат.