Депутати ухвалили за основу законопроект щодо змін у регламенті Ради

13 вересня 12:05

За документ проголосували 259 парламентарів.

 

Народні депутати ухвалили в першому читанні законопроект про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо планування та системності законотворчої діяльності парламенту. За проект закону № 1042-1 проголосували 259 народних депутатів.

При цьому шість парламентарів проголосували проти, 65 – утрималися, не голосували взагалі 73 народні депутати.

"Проект підготовлено з метою забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України", - йдеться у пояснювальній записці.

Документом передбачено планування законопроектних робіт за поданням голови Ради та з урахуванням пропозицій парламентських комітетів. Згідно із законопроектом, Верховна Рада має затверджувати план робіт із переліком питань, які потребують законодавчого врегулювання, із орієнтовними строками та особами, відповідальними за розробку законопроекту, а також з інформацією про пріоритетність внесення та розгляду законопроектів.

План законопроектних робіт Верховної Ради України повинен враховуватися при формуванні та внесенні змін до порядку денного сесії Верховної Ради України.

Читайте також: "Слуга народу" погодилася дотримуватися регламенту і відправляти законопроекти на друге читання

Раніше представник президента в Раді Руслан Стефанчук заявив про те, що розробка нового регламенту - це завдання номер один для парламенту ІХ скликання. За його словами, новий регламент повинен стати сукупністю процедур, які б надали можливість при збереженні прав більшості і опозиції забезпечувати швидке і динамічний розгляд питань.