Депутати "кнопкодавили" за відміну недоторканності і медреформу

19 жовтня 17:40

Громадські активісти зафіксували "кнопкодавство" Костянтина Яриніча і Максима Микитася.

 

Народні депутати сьогодні, 19 жовтня, "кнопкодавили" за скасування недоторканності і прийняття медичної реформи, повідомляє громадський рух "Чесно".

Так, депутат від БПП Костянтин Яриніч "кнопкодавив" під час поіменного голосування за проект Постанови про включення до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради восьмого скликання законопроекту про недоторканність і за його направлення до Конституційного Суду.

На опублікованому відео видно, як депутат крім своєї натискає також і кнопку на порожньому місці зліва.

Крім того, під час голосування за медичну реформу, ймовірно, "кнопкодавив" й член депутатської групи "Воля народу" Максим Микитась, повідомляють в "Чесно".

На відео голосування видно, як депутат, схожий на Микитася, крім своєї натискає кнопку на порожньому місці зліва.

20 червня депутати Верховної Ради встановили новий рекорд з "кнопкодавства" під час голосування за проект закону №6232 про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс, Цивільний процесуальний кодекс, Кодекс адміністративного судочинства та інші законодавчі акти. У масовому порушенні Конституції взяли участь десять народних депутатів.

Нагадаємо, що в лютому активісти громадського руху "Чесно" напередодні голосування по "антикнопкодавному" проекту закону №1895 назвали депутатів Верховної Ради VIII-го скликання, які стали рекордсменами неперсонального голосування.