Депутати хочуть збільшити штраф за відмову безкоштовно перевозити пільговиків

04 червня 15:38

Зараз водій маршрутки повинен заплатити всього 136 грн, якщо відмовиться перевозити громадян пільгової категорії.

 

Верховна Рада України під час пленарного засідання, 4 червня, прийняла за основу законопроект, який дозволить в 19 разів збільшити штрафи за відмову водіїв маршруток безкоштовно перевозити громадян пільгової категорії. Для реалізації законопроекту необхідно внести зміни ст. 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за безпідставну відмову в пільгового перевезення окремих категорій громадян.

За прийняття законопроекту за основу проголосував 231 народний депутат.

Документом передбачено збільшення штрафів за безпідставну відмову від безкоштовного перевезення громадян до 150 неоподатковуваних мінімумів, що дорівнює 2 550 грн. Згідно із законопроектом, штраф накладатимуть на водіїв маршруток і суб'єктів підприємницької діяльності.

Відзначимо, що зараз штраф за відмову безкоштовно перевозити українців, у яких є пільги, водій повинен заплатити всього 136 грн.

Стаття КпАП України, яку Рада хоче внести зміни, стосується порушень правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом.

Нагадаємо, під кінець минулого року львівські перевізники відмовилися перевозити безкоштовно пільгові категорії громадян, зокрема, пенсіонерів, поки їм не гарантують з держбюджету компенсацію в розмірі 85 мільйонів гривень в рік. Також приватні маршрутники вимагали підняти вартість проїзду до 8 гривень.