Депутат з "ОПЗЖ" прокнопкодавив дев'ять разів – "ЧЕСНО"

04 грудня 11:23

Дев'ять порушень процедури особистого голосування – це "рекорд" цієї Ради.

 

Депутат від "Опозиційної платформи – За життя" (ОПЗЖ) Володимир Кальцев учора, 3 грудня, дев'ять разів порушив процедуру особистого голосування у Верховній Раді. Як повідомляє громадський рух "ЧЕСНО", Кальцев – шостий депутат з ОПЗЖ, якого спіймали на кнопкодавстві у цьому скликанні.

Процедуру особистого голосування було порушено під час голосувань щодо поправок до законопроєкту про перезапуск Державного бюро розслідувань, а також під час голосування щодо цього акту у другому читанні та в цілому. Кальцев прикривав ліву руку аркушем та голосував за відсутнього Олександра Пономарьова. Під час реєстрації на вечірнє пленарне засідання Кальцев знову натиснув на кнопки за себе й за Пономарьова, якого не було.

У "ЧЕСНО" зазначають, що дев'ять порушень процедури особистого голосування – це "рекорд" Ради дев'ятого скликання.

Раніше на неособистому голосуванні впіймали позафракційного депутата Олександра Ковальова, членів "Слуги народу" Сергія Литвиненка й Олену Копанчук, депутатів від "ОПЗЖ" Олександра Пономарьова, Миколу Скорика, Василя Німченка, Григорія Суркіса та Михайла Макаренка.

У середу, 4 грудня, Комітет з питань правоохоронної діяльності планує розглянути поправки до законопроєкту №2148 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України", котрі, зокрема, зобов'язують керівництво або Апарат Ради реагувати на повідомлення від журналістів про кнопкодавство.