Депутат від "Самопоміч" Олена Бабак залишить Верховну Раду

11 березня 22:35

Бабак не вважає себе політиком.

 

Депутат Верховної Ради Олена Бабак з фракції "Самопоміч" вирішила скласти депутатські повноваження, про це вона повідомила "Українським Новинам".

За її словами, до такого рішення спонукали виключно особисті причини.

"Я вважаю, що мені треба поміняти мою діяльність. Я не політик, я більше експерт. Для мене політична діяльність є складною, як для людини", - сказала вона.

Бабак вже повідомила про своє рішення членам фракції і лідеру партії, меру Львова Андрію Садовому.

За її словами, ніяких розбіжностей з партією у неї немає, вона вдячна своїм колегам за досвід.

Бабак була обрана до Верховної Ради 8-го скликання за списком партії "Самопоміч" (№8 у списку). Вона є заступником голови комітету Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

Замість Олени Бабак за списком політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" в парламент проходить секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко. Вона включена в список "Самопоміч" під №36.

Вусенко має вищу освіту, на момент включення в список була доцентом кафедри цивільно-правових дисциплін Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, проживає в Луцьку. Вусенко є керівником Волинської обласної організації партії "Самопоміч". У 2015 році на місцевих виборах була обрана до Луцька міськрада, де з 2 грудня 2015 року займає посаду секретаря. Після смерті голови Луцької міськради Миколи Романюка 3 лютого Вусенко виконує обов'язки мера.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко обговорив з мером Львова, лідером "Самопоміч" Андрієм Садовим і міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковом ситуацію з блокадою ОРДЛО.